Gipszkarton profilok, a gipszkarton rendszerek, szerkezetek építéséhez profilok használata szükséges. Ezeket a lapokkal borított szerelt gipszkarton falszerkezetek, előtétfalak, takarások tartószerkezete.

A sokoldalú profilok alkalmazhatók az álmennyezetektől és válaszfalaktól kezdve más rendszerekig. Az alábbiakban röviden bemutatjuk ezeknek a profiloknak a legfontosabb előnyeit és, hogy miért érdemes őket választani építési projektekhez.

A gipszkarton profilok megfelelő kialakítása garantálja, hogy a vázszerkezetünk erős és stabil legyen. Ezáltal megbízhatóan kiállja majd az idő próbáját. A jól kialakított profilrendszer lehetővé teszik a lapok könnyed és gyors felszerelését. Ez csökkenti az építési időt és költségeket, így minél hamarabb élvezheti az elkészült terek funkcionalitását.

CW függőleges válaszfal gipszkarton profil (7)

CD gipszkarton szerelőprofil (4)

UA merev borda gipszkarton profil (4)

UD gipszkarton keretprofil (3)

UW vízszintes válaszfal gipszkarton profil (4)

A profilok rendkívül sokféle típusban kaphatók, így minden igényhez megtalálható a megfelelő profil. Fal- és mennyezeti profilok egyaránt elérhetők, így tervezési elképzeléseit könnyedén megvalósíthatja.

CD és UD profilok: Az álmennyezetek készítése során elengedhetetlenek ezek a profilok, hiszen feladatuk a gipszkarton plafonhoz történő szilárd rögzítése.

CW profilok: A gipszkarton falak létrehozásának alapvető építőelemei a CW profilok, amelyek biztosítják a falak stabil rögzítését.

UW profilok: A vízszintes rögzítés nélkülözhetetlen elemei ezek az UW profilok, amelyek megbízhatóan és egyenesen rögzítik az építőelemeket.

UA profilok: Az UA profilokat ott alkalmazzuk, ahol nagyobb tartásra van szükség, például ajtóbeépítések esetén. Ezek a profilok biztosítják az épített falszerkezet stabil kialakítását.

A 0,5 mm-es vastagság a könnyű szerkezetekhez ideális, de magasabb falakhoz és nedves környezetekhez a 0,6 mm-es falvastagságú profilok is elérhetők.